ÚJ ÉPÍTÉSŰ TÁRSASHÁZ
Pápa, Honvéd utca 1. A.

A beruházásról

Általános ismertető

Épület bemutatása

A Pápa, Honvéd u. 1/A. sz. alatti – mintegy 1500 m2-es – telken épülő „ÁLOMHÁZ Társasház”, amely a Korona utca 42-44. sz. alatt 2016-2019. években készült 47 lakásos épületegyüttesünk folytatásaként létesül.

A tervdokumentáció szerint a földszinten 3 db lakás, 16 db tárolóhelyiség és 27 db felszíni gépkocsi-parkolóhely, míg az 1. és 2. szinteken további 24 db lakás kerül kialakításra, amelyek közül a 3 földszinti lakásunk az utcai személybejáraton át és az udvari parkolóból is AKADÁLYMENTES-en megközelíthető.

A lakások 29 - 73 m2 alapterületen, étkező-konyhás NAPPALI + 0-3 hálószobás alaprajzi elrendezésűek, az egyes szinteken egymás alatt/felett elhelyezkedő lakások alaprajzai azonosak. Minden emeleti lakáshoz esővédett erkély, a földszintiekhez kertkapcsolatos terasz tartozik.

Az egész épület a 2021. évtől bevezetett szigorúbb energiahatékonysági előírásoknak megfelelően 20 cm vastag külső hőszigeteléssel, a külső műanyag nyílászárók 3 rétegű üvegezéssel készülnek. A társasház teljes éves energiaszükségletének 25 %-át a tetőkre szerelt saját szolárrendszerrel állítjuk elő, így a lakásokba felszerelt villanybojlerek áramellátása a helyben megtermelt saját árammal ingyenes!

Az egyes épületszintek valamint a lakások alaprajza és részlettervei a honlapunk fejlécének jobb szélén található "Vizuális keresés" és "Részletes keresés"  gombokra kattintva megtekinthetők, míg a "Látványképek" illetve "Dokumentáció" menükben saját gépre is letölthetőek.

 A lakásokhoz a társasház zárt udvarán kialakított épület alatt elhelyezkedő (fedett) vagy a belső udvaron kialakított (nyitott) parkolóhely és különböző méretű tárolóhelyiség is vásárolható.
A lakások megvásárlásához a 2021. évtől hatályos új CSOK (Áfa visszaigényléssel és teljes illetékmentességgel),
kedvezményes hitel és minden egyéb lakáscélú megtakarítás is felhasználható,
így akár SAJÁT ERŐ NÉLKÜL is új lakáshoz juthat!

Az épületegyüttes tervezésénél fő szempont volt az ideális élettér megteremtése rendezett környezetben. A funkcionalitás mellett nagy hangsúlyt fektettünk az építmény esztétikai megjelenésére is: a telek ideális fekvésének köszönhetően valamennyi lakásunkat nagy üvegfelületek, megfelelően tájolt, könnyen átszellőztethető hálószobák és napsütötte nappalik jellemzik. Az ezekkel egy térben kialakított étkező-konyhakapcsolat a térérzetet tovább növeli. A kedvező D-i és DNY-i tájolású, szél- és esővédett erkélyek és teraszok tavasszal és ősszel is lehetővé teszik a kellemes ott tartózkodást.
Beruházás adatai:
Projekt megnevezése:             ÁLOMHÁZ Társasház
Építkezés helye: Pápa, Honvéd utca 1.A. (3930/2. hrsz.)
Építkezés kezdete:
Épület átadása:
2021. április
2022. szeptember
Építtető (Beruházó): ARCUS COLORATUS Ingatlanforgalmazó Kft.   
Székhely: 8500 Pápa, Szent László u. 1.
 
     
     
     
     
     
     
     
     
A lakások „KULCSRAKÉSZEN” kerülnek átadásra:

A „KULCSRAKÉSZ” állapotban átadott lakás műszakilag teljesen kész, beköltözhető állapotú. (Lámpatestek, bútorok és háztartási gépek, valamint függönyök és karnisok továbbá belső ajtók kilincs és zárcímke nélkül)
Lakásokban programozható termosztáttal egyedileg szabályozható saját padlófűtés-rendszert alakítunk ki (a fürdőben törölközőszárítós radiátorral), amely a 2. emeleti kazánházban elhelyezett kondenzációs gázkazánokkal szerelt házközponti-fűtésrendszerhez csatlakozik.
A melegvíz-ellátást a lakások fürdőjébe telepített villanybojlerrel oldjuk meg. Az ablak nélküli vizesblokkokban késleltetett kapcsolású ventillátoros gépi szellőztetést, a konyhai páraelszívó kivezetéséhez csatlakozást építünk ki.
A lakások fűtés-, villany- (1*32 A) és vízfogyasztása egyedi mérők alapján kerül elszámolásra. A tárolók villanyfogyasztása külön (al)mérővel mért, így abban hűtőláda vagy egyéb elektromos fogyasztó is elhelyezhető.
A 2021. évtől bevezetett szigorúbb energiahatékonysági előírásoknak megfelelően a társasház teljes éves energiaszükségletének 25 %-át a tetőkre szerelt saját szolárrendszerrel állítjuk elő, így a lakásokba felszerelt villanybojlerek áramellátása a helyben megtermelt árammal ingyenes!
A lakások tartozéka a csengő és kaputelefon: lakásonként 1 db kézi beszélővel, amellyel a földszinti bejáratnál elhelyezett külső egységgel beszélni és a lépcsőházajtót gombnyomással távnyitni lehet; minden szobában kábel-tv csatlakozást építünk ki.

Lakások egyedi kialakítása

Az építkezés műszaki készültségének függvényében (amennyiben az a kivitelezés ütemét és a technológiai sorrend betartását nem akadályozza) lehetőséget biztosítunk egyedi igényeik szerinti belső kialakításra:
 • ajtólapok típusa (teli/üvegezett) és színe: fehér/bükk/dió/calvados/mahagóni (20e Ft/ajtó felár ellenében további 15 féle színárnyalat),
 • laminált parketta típusa és színe,
 • csempék-járólapok elhelyezése, típusa és színe,
 • a konyhasarok bútortervhez igazodó gépészeti kialakítása (mosogató és konyhagépek helye),
 • fürdőszoba elrendezése (kád vagy zuhanykabin, felár ellenében dupla mosdó),
 • a válaszfalak és belső ajtók helye,
 • külső nyílászárók üvegezése (hővédő- vagy biztonsági fólia),
 • árnyékolás, rovarvédelem (beépített redőnyök, reluxák és szúnyogháló, hő és fényvédő roló – akár távvezérelt elektromos mozgatással),
 • belső falak felületképzése és színei,
 • elektromos szerelvények típusa és elhelyezése (kapcsolók, aljzatok),
 • légkondicionáló berendezések falba süllyesztett alapcsövezése,
 • üvegtéglák beépítése (csak válaszfalakba lehetséges!)
A földszinti lakások AKADÁLYMENTESÍTETT kivitelben is igényelhetők, így kerekesszékes mozgáskorlátozottak által is használhatók:
 • ezen lakások mind az utcáról, mind az udvari parkolóhelytől lépcsőfellépő nélküli térkövezett közlekedőn keresztül közelíthetők meg,
 • valamennyi belső ajtó mérete 90/210 cm (átjárható szélessége: 83 cm),
 • a külső ablakok alsó zárkezelésűek (kilincsük ülő helyzetből is elérhető),
 • villanykapcsolók beépítési magassága: 120 cm