Új építésű társasház
Pápa, Korona u. 42-44.

A beruházásról

Általános ismertető

Épület bemutatása

Az épületegyüttes tervezésénél fő szempont volt az ideális élettér megteremtése rendezett, belvároshoz közeli, de mégis védett, zárt és nyugodt környezetben. A funkcionalitás mellett nagy hangsúlyt fektettünk az építmény esztétikai megjelenésére is: a telek ideális fekvésének köszönhetően valamennyi lakásunkat nagy üvegfelületek, megfelelően tájolt, könnyen átszellőztethető hálószobák és napsütötte nappalik jellemzik. Az ezekkel egy térben kialakított étkező-konyhakapcsolat a térérzetet tovább növeli. A kedvező DNY-i tájolású, szél- és esővédett erkélyek tavasszal és ősszel is lehetővé teszik a kellemes ott tartózkodást.

Az építkezés I. ütemében 2016. évben elkészült Korona utca 44. A. épületben 16 db változatos alaprajzi elrendezésű, 29-90 m2-es alapterületű 1 - 2+2 szobás ÚJ ÉPÍTÉSŰ LAKÁS (néhány ebből 2 szintes!) készült el, majd 2017. évben a II. ütemben létesült Korona u. 42. B. épületben további 21 db 33-106 m2-es alapterületű, LAKÁS, 6 db ÜZLET készült el, amelyek már az építkezés idején maradéktalanul gazdára találtak.  

A jelenleg az építkezés III. ütemében készülő Korona utca 42. A. épületben 10 db 45-95 m2-es alapterületű LAKÁS, 2 db ÜZLET és további 9 db GARÁZS valamint 8 db TÁROLÓ épül.

A társasházhoz így összesen 37 db GARÁZS, 15 db TÁROLÓ valamint 40 db megvásárolható (kizárólagos használatú) PARKOLÓHELY tartozik.

A lakások megvásárlásához CSOK, kedvezményes kamatozású bankkölcsön és minden egyéb lakáscélú megtakarítás felhasználható, így akár SAJÁT ERŐ NÉLKÜL is új lakásba költözhet!
 
Teljes beruházás
Projekt megnevezése:             ÁLOMHÁZ Társasház
Építkezés helye: Pápa, Korona u. 42-44. (2953/2. hrsz.)
Építtető (Beruházó): Pápai ÁLOMHÁZ Társasház Építési Kft.
Székhely: 8500 Pápa, Szent László u. 1.
   
Építési ütemterv
Ütem megnevezése: I. Ütem II. Ütem
Cím: Korona u. 44. A. ép. Korona u. 42. B. ép.
Építés kezdete: 2015. április 2016. március
Épület átadása: 2016. március 2017. május
Ütem megnevezése: III. Ütem Garázssor 2.
Cím: Korona u. 42. A. ép. Korona u. 44.
Építés tervezett kezdete: 2018. március 2017. ősz
Tervezett átadás: 2019. március 2018. ősz

Műszaki ismertető

A műszaki terveket az eddig jól bevált és korábbi ügyfeleink által is elismert azon koncepció jegyében készíttettük el, hogy az épületek látványosan gyors, szakszerű munkával felépíthetőek legyenek. Az kivitelezést követően teljesen befejezett állapotba kerülnek a társasház közös használatú ill. közös érdekeket szolgáló részei, többek között
- a teljes épületszerkezet a közművekkel együtt (A+ energetikai besorolással!)
- homlokzatok
- közlekedők és lépcsőházak
- a bekerített belső udvar térburkolt közlekedő utakkal, parkolóhelyekkel, zöldfelületekkel

Lakások műszaki készültsége

A lakások „KULCSRAKÉSZEN” vagy egyedi vevőigények esetén „RENDSZERKÉSZEN” kerülnek átadásra:
- A „KULCSRAKÉSZ” állapotban átadott lakás műszakilag teljesen kész, beköltözhető állapotúak. (Kivéve: lámpatestek, bútorok és háztartási gépek, függönyök és karnisok, továbbá a belső ajtók kilincsei és zárcímkéi nélkül)
- A „„RENDSZERKÉSZ” állapotban átadott lakás vételára mintegy 10-15 %-kal alacsonyabb a kulcsrakész listaárnál. Ebben az esetben a lakás alapszerelt állapotban kerül átadásra, így a vevő saját költsége és feladata a burkolatok elkészítése (csempe, járólap, parketta, 2 szintes lakásoknál a belső lépcső burkolata), a fürdő és WC berendezése (csaptelepek, szaniterek, fürdőkád stb.), elektromos szerelvényezés (kapcsolók, aljzatok, lámpatestek) valamint a festés-mázolás. Így a tulajdonosnak lehetősége lesz a lakása saját ízlésének és anyagi lehetőségének megfelelő egyedi kialakítására.
FIGYELEM! A „rendszerkész” lakáshoz is működőképes ház-központifűtés (épülettömbönként elhelyezett kondenzációs gázüzemű kombi-kazán) tartozik: lakásonként programozható termosztáttal egyedileg szabályozható, hőmennyiségmérővel mért, thermofejes fehér lapradiátorokkal szerelt központifűtés-rendszert alakítunk ki, valamennyi egyedi fogyasztásmérőt is felszerelve: ivóvíz mellékmérő, használati melegvíz almérő, villanyóra (1*32 A), hőmennyiségmérő.
A lakásokhoz (és üzletekhez) mindkét felszereltségi szint esetén komplett vagyonvédelmi- és gyengeáramú rendszer is tartozik: saját számkódos riasztóberendezés: lakásonként 1 db mozgásérzékelővel; automatikus tűzjelző: lakásonként 1 db füstérzékelővel, szintenként 1-1 db kézi jelzésadó és poroltó; csengő és kaputelefon: lakásonként 1 db kézi beszélővel, amellyel a földszinti bejáratnál elhelyezett külső egységgel beszélni és a lépcsőházajtót gombnyomással távnyitni lehet; minden szobában kábel-tv csatlakozás.

Lakások egyedi kialakítása

Az építkezés műszaki készültségének függvényében – amennyiben az a kivitelezés ütemét és a technológiai sorrend betartását nem akadályozza - mind a „kulcsrakész” mind a „rendszerkész” lakások műszaki kialakításánál lehetőséget biztosítunk egyedi igények szerinti belső kialakításra, többek között:
 • a válaszfalak és belső ajtók helye
 • ajtólapok típusa (teli/üvegezett) és színe (fehér/bükk/dió/calvados/mahagóni)
 • külső nyílászárók üvegezése (2 vagy 3 rétegű hőszigetelt üvegezés, hővédő- vagy biztonsági fólia)
 • laminált parketta típusa és színe
 • csempék-járólapok típusa és színe
 • fürdő-WC szerelvényei (kád/zuhanyzó/mosdó/WC típusa, csaptelepek stb.)
 • a konyhasarok bútortervhez igazodó gépészeti kialakítása (mosogatócsap és konyhagépek helye)
 • árnyékolás, rovarvédelem (beépített redőnyök, reluxák és szúnyogháló, hő
 • és fényvédő roló – akár távvezérelt elektromos mozgatással)
 • belső falak felületképzése és színei
 • elektromos szerelvények típusa és elhelyezése (kapcsolók, aljzatok)
 • 2 szintes lakásoknál a belső lépcső kialakítása
 • légkondicionáló berendezések falba süllyesztett alapcsövezése
 • garázskapu mozgató motor + távirányító
 • üvegtéglák beépítése (csak válaszfalakba lehetséges!)