Új építésű társasház
Pápa, Honvéd utca 1.A.

A beruházásról

Általános ismertető

 

Épületegyüttes bemutatása

A legújabb ÁLOMHÁZ Társasház projektünkben a Pápa, Honvéd utca 1. A. sz. alatt fekvő1490 m2-es építési telekre kiadott építési engedély alapján 3 szintes épület létesíthető. A tervdokumentáció szerint a földszinten 3 db AKADÁLYMENTESÍTETT lakás, 16 db tárolóhelyiség és 27 db gépkocsi-parkolóhely, míg az 1. és 2. szinteken további 24 db lakás kerül kialakításra.

A lakások 29 - 73 m2 alapterületen, étkező-konyhás NAPPALI + 0-3 hálószobás alaprajzi elrendezésűek, az egyes szinteken egymás alatt/felett elhelyezkedő lakások alaprajzai azonosak. Minden emeleti lakáshoz esővédett erkély, a földszintiekhez kertkapcsolatos terasz tartozik.

Az egyes épületszintek valamint a lakások alaprajza a honlapunk fejlécének jobb szélén található "Vizuális keresés" és "Részletes keresés"  gombokra kattintva megtekinthetők, míg a "Látványképek" illetve "Dokumentáció" menükben saját gépre is letölthetőek.

 A lakásokhoz az épület alatt elhelyezkedő (fedett) vagy a belső udvaron kialakított (nyitott) parkolóhely és különböző méretű tárolóhelyiség is vásárolható.
 
A lakások megvásárlásához CSOK, kedvezményes hitel és minden egyéb lakáscélú megtakarítás is felhasználható,
így akár SAJÁT ERŐ NÉLKÜL is új lakáshoz juthat!
 

Az épületegyüttes tervezésénél fő szempont volt az ideális élettér megteremtése rendezett környezetben. A funkcionalitás mellett nagy hangsúlyt fektettünk az építmény esztétikai megjelenésére is: a telek ideális fekvésének köszönhetően valamennyi lakásunkat nagy üvegfelületek, megfelelően tájolt, könnyen átszellőztethető hálószobák és napsütötte nappalik jellemzik. Az ezekkel egy térben kialakított étkező-konyhakapcsolat a térérzetet tovább növeli. A kedvező D-i és DNY-i tájolású, szél- és esővédett erkélyek és teraszok tavasszal és ősszel is lehetővé teszik a kellemes ott tartózkodást.

Teljes beruházás
Projekt megnevezése:             ÁLOMHÁZ Társasház
Építkezés helye: Pápa, Honvéd utca 1.A. (3930/2. hrsz.)
Építkezés kezdete:
Épület átadása:
2020. III. negyedév
2021. III. negyedév
Építtető (Beruházó): ARCUS COLORATUS Ingatlanforgalmazó Kft.   
Székhely: 8500 Pápa, Szent László u. 1.
 
     
     
     
     
     
     
     
     

Műszaki ismertető

A műszaki terveket az eddig jól bevált és korábbi ügyfeleink által is elismert azon koncepció jegyében készíttettük el, hogy az épületek látványosan gyors, szakszerű munkával felépíthetőek legyenek. Az kivitelezést követően teljesen befejezett állapotba kerülnek a társasház közös használatú ill. közös érdekeket szolgáló részei, többek között
- a teljes épület- és tetőszerkezet, lépcsőház
- homlokzatok (12 cm hőszigeteléssel, külső nyílászárók 3 rétegű üvegezéssel)
- a közművek
- a zárt belső udvar térburkolt közlekedő utakkal és kijelölt parkolóhelyekkel, füvesített zöldfelületekkel

Lakások műszaki készültsége

A lakások „KULCSRAKÉSZEN” vagy egyedi vevőigények esetén „RENDSZERKÉSZEN” kerülnek átadásra:
- A „KULCSRAKÉSZ” állapotban átadott lakás műszakilag teljesen kész, beköltözhető állapotúak. (Kivéve: lámpatestek, bútorok és háztartási gépek, függönyök és karnisok, továbbá a belső ajtók kilincsei és zárcímkéi nélkül).
- A „„RENDSZERKÉSZ” állapotban átadott lakás vételára mintegy 10-15 %-kal alacsonyabb a kulcsrakész listaárnál. Ebben az esetben a lakás alapszerelt állapotban kerül átadásra, így a vevő saját költsége és feladata a burkolatok elkészítése (csempe, járólap, parketta), a fürdő és WC berendezése (csaptelepek, szaniterek, fürdőkád stb.), elektromos szerelvényezés (kapcsolók, aljzatok, lámpatestek) valamint a festés-mázolás. Így a tulajdonosnak lehetősége lesz a lakása saját ízlésének és anyagi lehetőségének megfelelő egyedi kialakítására.
FIGYELEM! A „rendszerkész” lakáshoz is egyedi fogyasztásmérőket biztosítunk (ivóvíz mellékmérő, villanyóra (1*32 A), hőmennyiségmérő).

A lakásokhoz mindkét felszereltségi szint esetén komplett vagyonvédelmi- és gyengeáramú rendszer is tartozik: saját számkódos riasztóberendezés: lakásonként 1 db mozgásérzékelővel; automatikus tűzjelző: lakásonként 1 db füstérzékelővel, szintenként 1-1 db kézi jelzésadó és poroltó; csengő és kaputelefon: lakásonként 1 db kézi beszélővel, amellyel a földszinti bejáratnál elhelyezett külső egységgel beszélni és a lépcsőházajtót gombnyomással távnyitni lehet; minden szobában kábel-tv csatlakozás.
Az épület házközponti-fűtését a 2. emeleti gépészeti helyiségben elhelyezett gázüzemű kondenzációs kazánok biztosítják. Lakások valamennyi helyiségében padlófűtés, míg a fürdőkben törülközőszárítós fűtőtest kerül kiépítésre, a lakás fűtése programozható termosztáttal egyedileg szabályozható.

Lakások egyedi kialakítása

Az építkezés műszaki készültségének függvényében – amennyiben az a kivitelezés ütemét és a technológiai sorrend betartását nem akadályozza - mind a „kulcsrakész” mind a „rendszerkész” lakások műszaki kialakításánál lehetőséget biztosítunk egyedi igények szerinti belső kialakításra, többek között:
 • a válaszfalak és belső ajtók helye
 • ajtólapok típusa (teli/üvegezett) és színe (fehér/bükk/dió/calvados/mahagóni)
 • külső nyílászárók üvegezése (2 vagy 3 rétegű hőszigetelt üvegezés, hővédő- vagy biztonsági fólia)
 • laminált parketta típusa és színe
 • csempék-járólapok típusa és színe
 • fürdő-WC szerelvényei (kád/zuhanyzó/mosdó/WC típusa, csaptelepek stb.)
 • a konyhasarok bútortervhez igazodó gépészeti kialakítása (mosogatócsap és konyhagépek helye)
 • árnyékolás, rovarvédelem (beépített redőnyök, reluxák és szúnyogháló, hő
 • és fényvédő roló – akár távvezérelt elektromos mozgatással)
 • belső falak felületképzése és színei
 • elektromos szerelvények típusa és elhelyezése (kapcsolók, aljzatok)
 • légkondicionáló berendezések falba süllyesztett alapcsövezése
 • üvegtéglák beépítése (csak válaszfalakba lehetséges!)
  Igény szerint a földszinti lakások AKADÁLYMENTESÍTETT kivitelben kerekesszékes mozgáskorlátozottak által is használhatók:
 • ezen lakások mind az utcáról, mind az udvari parkolóhelytől lépcsőfellépő nélküli térkövezett közlekedőn keresztül közelíthetők meg,
 • valamennyi belső ajtó mérete 90/210 cm (átjárható szélessége: 83 cm),
 • a külső ablakok alsó zárkezelésűek (kilincsük ülő helyzetből is elérhető),
 • villanykapcsolók beépítési magassága: 120 cm